IĞDIR'DA ORGAN BAĞIŞI

organ bağışı organ bağışı organ bağışı

Iğdır'da girdiği bunalım sonucu kendini iple tavana asarak ölmek isteyen, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşında Fikret Çevik'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Çevik'in organları nakil bekleyen 4 kişiye yaşam verecek.

Organları almak için bir ekip Ankara'dan 04:20'de diğeri ise İzmir'den 04:50'de Bakanlığımız tarafından görevlendirilen iki uçak ile Iğdır'a geldi. Organ nakil ekipleri kurumumuza ait iki adet ambulans ile Iğdır Devlet Hastanesine götürüldü. Ameliyat bitimine kadar hastane bahçesinde hazır bekleyen ambulanslarımız, organları nakil bekleyen hastalara ulaştırılması için uçağa teslim etti. Fikret Çevik'in kalbi ve bir böbreği Ankara'da, karaciğeri ve diğer böbreği de İzmir'de organ bekleyen hastalara nakledilecek.

Ameliyatın ardından gazetecilere açıklama yapan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Arslan, "Kalbi, her iki böbreği ve karaciğeri almış durumdayız. Bu organlarla 4 kişi yeniden hayata tutunmak üzere bizleri bekliyor" dedi.

Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Selçuk Arslan, "Çok sayıda hasta organ bekliyor. Kalp ve bir böbrek Ankara'ya gitti. Diğer organları da biz götüreceğiz. Bağışın gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.